Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Hétfőtől tilos az első ajtós felszállás a Volánbusz járatain

A koronavírus-járványra való tekintettel a Volánbusz március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a társaság pedig azt is megjegyezte, hogy kordonnal fogja elhatárolni a járművezetőket az utastértől.

Fotó: autonavigator
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A kontaktus minimalizálásáért az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást, a helyi járatokon hétfőtől egységesen felfüggesztik az első ajtós felszállást – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a kordonozást követően továbbra is elérhető értékesítő csatornákon – pénztárak, jegykiadó automaták, „közlekedési mobiljegy” alkalmazás és társalkalmazásai -, illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint lehet jegyet vagy bérletet vásárolni. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Újdonságként a MÁV-Start pénztáraiban – országszerte csaknem 300 helyszínen – március 29-től első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni.

A Volánbusz közölte azt is, hogy a védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítőszert használtak fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez.

Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 68 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból már 690 ezernél is többet osztott ki munkatársainak a társaság.

Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát, valamint már 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről – olvasható a közleményben.