Hatalmas tűzgolyó világította be vasárnap este Nagy-Britannia egét

not image

Kolláth Benjámin

2021.március.2 - 00:07

Nagy-Britanniában vasárnap helyi idő szerint 21:55 perckor vált tűzgolyóvá egy meteorit, lázba hozva a lelkes csillagvizsgáló-közösséget. Az UK Meteor Network által tűzgolyónak nevezett jelenséget több kamera is rögzítette, mind biztonsági, mind fedélzeti kamerák, ahogy lassan ereszkedik a föld felé, hatalmas törmelékdarabokat maga mögött hagyva, írja a Guardian. A szervezet szerint a tűzgolyók abban különböznek a […]

Nagy-Britanniában vasárnap helyi idő szerint 21:55 perckor vált tűzgolyóvá egy meteorit, lázba hozva a lelkes csillagvizsgáló-közösséget.

Az UK Meteor Network által tűzgolyónak nevezett jelenséget több kamera is rögzítette, mind biztonsági, mind fedélzeti kamerák, ahogy lassan ereszkedik a föld felé, hatalmas törmelékdarabokat maga mögött hagyva, írja a Guardian.

A szervezet szerint a tűzgolyók abban különböznek a hagyományos meteoroktól, melyek napi szinten érintik a Földet, hogy fényesebbek, nagyjából annyira, mint a Vénusz.

„A két videó alapján, amit láttunk, egy lassan mozgó meteorit lehetett, tisztán látható töredezéssel” – írta a szervezet Twitteren nem sokkal az eset után.

A szigetország szinte teljes területéről, összesen kb. 120 helyről jelentették be, hogy látták a tűzgömböt, mely a közösségi médiában is nagy sikert aratott.