Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Halálos késes támadás történt Milánóban, az Arsenal játékosa is kórházba került

Fotó: Unsplash/Fabio Mondo
not image

Hujber Dávid

2022. október 27. - 22:09

Egy ember életét már nem tudták megmenteni, az áldozat mellett további öt ember sérült meg, míg a támadót elfogták.

A hírek szerint a támadó egy 46 éves férfi volt, aki állítólag mentális zavarokkal küzd. Röviddel a támadás után a rendőrök elfogták a gyilkost, aki egy embert úgy megsebesített, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

Összesen öt sérültről tudni, akik a milánói Assago bevásárlóközpontban voltak a támadás idején. Az áldozat a Carrefour egyik alkalmazottja volt, míg a sérültek között van Paulo Marí is, aki az Arsenal futballistája. Eszméletlénél volt, amikor a helyi Niguarda kórházba szállították.

A Sky News jelentése szerint jelenleg kizárják, hogy terrorcselekmény történt. A helyszínre egy mentőhelikopter és több mentőautó érkezett a sérültek miatt. Négy sérültet vörös kóddal vittek kórházba, köztük az áldozatot, míg egy embert sárga kóddal szállították el, addig egy hatodik személy esetében erre nem volt szükség.

Az áldozat egy harmincas éveiben járó férfi, a sérültek pontos állapota egyelőre nem ismert, kivéve a futballistáját. A 46 éves gyilkos nem büntetett előéletű, de egy éves súlyos depresszió miatt kezelés alatt áll, így lehetséges, hogy indítéka sem volt a támadás során.

A férfi bement a bevásárlóközpontba, majd a polcról levett egy kést, és ezt követően nekiment a közelében tartózkodó embereknek, mielőtt, lefogták volna. Az Arsenal játékosa, aki jelenleg a Monzánál szerepel kölcsönben, nincs súlyos állapotban – írja a Sky Sports. A londoni klub menedzsere, Mikel Arteta azt mondta, úgy tűnik, hogy Mari jól van, de kórházi kezelést kap. Adriano Galliani, a Monza vezérigazgatója szerint Mari nincs életveszélyben, a sérülései nem életveszélyesek. „Reméljük, hogy hamarosan újra láthatjuk őt.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.