Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Mióta itt jártál:

A Fidesz szerint Gyurcsányék csak újra tönkretennék az országot

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
not image

Takács Petra

2022. augusztus 18. - 16:32

A Fidesz úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc vezetésével újra tönkremenne Magyarország.

Gyurcsányék újra tönkre tennék az országot – közölte a Fidesz a DK-s Barkóczi Balázs nyilatkozatára reagálva csütörtökön az MTI-vel.

Soron kívül Új mélypontra süllyedt a fogyasztói hangulat Németországban, mi lesz ezután?

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták: Gyurcsányékkal semmiféle védelem nem lenne az egész Európát sújtó háborús infláció és energiaválság ellen, mert ők végig támadták a rezsicsökkentést és az árstopokat.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően egy átlagos fogyasztású család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja az áramot, a gázt pedig a tizedéért. Emellett érvényben van a benzin- és az élelmiszerárstop, “a baloldalt azonban mindez nem érdekli” – tették hozzá.

“Gyurcsány, ha tehetné újra megvágná a családtámogatásokat, elvenné a 13. havi nyugdíjat és Európa legdrágább rezsijét fizettetné a magyar családokkal” – fogalmaztak. Hozzáfűzték: a “baloldalon most is erre készülnek, rezsi- és adóemelő politikával újra tönkre tennék az országot, pont mint amikor kormányon voltak, csak akkor se háború, se energiaválság nem volt”.

Barkóczi Balázs csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta: egyre több dologról kénytelenek lemondani a családok, szakértők szerint várhatóan ősszel fog tetőzni az “orbáni infláció”.

(MTI)