Fizetős lehet a Twitter, de csak bizonyos felhasználóknak

Twenty20

Bense Róbert

2022. május 4. - 21:22

Musk nem várt sokat, máris belenyúlna a Twitterbe.

A világ leggazdagabb üzletembere alig néhány napja vásárolta meg csillagászati összegért cserébe a Twittert, máris radikális változtatásokat tervez a főleg tengerentúlon népszerű közösségi oldalon.

A 44 milliárd dolláros transzfer alapján Musk kizárólagos tulajdonosa lett a Twitternek, így gyakorlatilag azt csinál vele, amit csak szeretne, és nagyon úgy tűnik, hogy túl sokáig nem is marad meg változatlan formájában az oldal.

Elon Musk és több civil szervezet között már most erős ellentétek feszülnek, számos céget a Twitter bojkottjára szólítottak fel, és azt követelik, hogy a letiltott felhasználókat (mint például Donald Trump is) ne engedjék vissza a közösségi oldalra.

Musk kíváncsi, hogy ezeket a szervezeteket ki finanszírozza, egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy nem támogatja a szólásszabadság korlátozását, ugyanakkor könnyen lehet, hogy „fizetős” szolgáltatásokkal igyekszik megszűrni a Twitter közösségét – írta meg a Portfolio.

Ez azonban a kereskedelmi és a kormányzati felhasználókat érintheti majd, a hétköznapi látogatókat továbbra sem sarcolják meg. Hogy ebből lesz-e valami, az továbbra is kérdéses, Musk ugyanis hajlamos a nagyközönség elé tárni azon terveit is, ami még korántsem lépett a kidolgozási fázisába – természetesen ezeket a kijelentéseit is Twitteren teszi meg.