Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Felborult a Microsoft egykori társalapítójának hajója, 25-en sérültek meg

Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Tizenöt embert kellett kórházba szállítani a balesetet követően.

A 2018-ban elhunyt Paul Allen hagyatékába tartozó hajó az erős szél miatt borult fel a skóciai Edinburgh egyik dokkjában, a balesetben csaknem 25-en sérültek meg – közölte a skót mentőszolgálat.  

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A helyszínre öt mentőautó, valamint egy mentőhelikopter érkezett, végül 15 embert kellett kórházba szállítani, azokban a sérültek állapotát a hatóságok nem hozták nyilvánosságra – számolt be róla a New York Post.

A Microsoft egykori dollármilliárdos társalapítójának hajóját hajóroncsok és hadisírok mélytengeri kutatására ajánlották fel, azonban 2020-ban üzemeltetési problémákra hivatkozva felhagytak a munkálatokkal.

Allen gyermekkori barátjával, Bill Gatesszel közösen alapította a Microsoftot még 1975-ben. Halálakor a világ 44. leggazdagabb embere volt 20,3 milliárd dolláros vagyonával. Allen 2018-ban, a leukémia szövődményei miatt vesztette életét.

A néhai üzletembernek nem a Petrel volt az egyetlen óriási vízijárműve. Tatoosh nevű hajója egy időben a világ 60. legnagyobb szuperjachtjának számított. Korábban Allen tulajdonában volt egy másik megajacht, az Octopus is, amely a 20. volt a luxusjachtok rangsorában.