Túl sokáig ettek a KFC-ben, 42 ezres bírságot kaptak

Fotó: Unsplash/iStrfry , Marcus
not image

Borbély Fanni

2021. október 13. - 19:07

Egy házaspár 100 fontos (42 ezer forint) parkolási bírságot kapott, miután túl sokáig ettek a KFC-ben.

A 77 éves Tony Long és felesége, a 75 éves Pauline két barátjukkal találkoztak, akiket a járvány alatt nem láttak, hogy egy kis sült csirke mellett beszélgessenek. A sutton coldfieldi Princess Alice Retail Parkban azonban 34 perccel túllépték az egyórás parkolási maximumot. A birminghami Long azt mondta:

“Csak találkozni akartunk a barátainkkal a járvány óta először, és megbüntetnek minket. A lezárás miatt már jó ideje nem ettünk együtt Royjal és Lilliannel – Roy tüdőproblémákkal is küzd, ezért úgy döntöttünk, hogy személyesen találkozunk. Mivel Roy és Lillian nem messze lakik attól a bizonyos KFC-től, úgy döntöttünk, hogy oda megyünk”.

Megbeszélték a találkozót, azonban Long és felesége egy kicsit korábban ért oda, leparkoltak a parkolóban, és megvárták, hogy barátaik is megérkezzenek. Ekkor vették észre, hogy a parkoló nem volt tele, és ők voltunk az egyetlenek, akik az étteremben ettek. Longék abban a hitben maradtak, hogy ugyanolyan parkolási szabályok vonatkoznak a gyorsétteremre, mint mondjuk a Tescóra, ahol 3 órán át lehet ingyen parkolni számolt be a Metro.

A több mint egy órás étkezés után a két nagyszülőt 100 fontra bírságolta a Smart Parking, volt bíró, Long pedig sikertelenül fellebbezett, és most megfogadta, hogy bojkottálni fogja a gyorséttermi üzletágat. Sokan támogatták is az interneten, és többen is azt mondták, hogy soha többé nem mennek abba a KFC-be. A KFC eközben a háttérben már cselekedett, és eltörölte a párra kiszabott 100 fontos bírságot. A gyorsétterem-óriás szóvivője elmondta:

“A parkolóink zavartalan működése érdekében sok parkolóban korlátozások vannak érvényben – ami általában rendben is van, mivel a vendégeink nem szoktak olyan sokáig nálunk maradni, mint Anthony. Ennek ellenére nagyon hízelgő, hogy minket választott a baráti találkozóra, ezért töröltük a bírságot”.