Az EU 250 millió euróval támogatja a magyar egészségügyet

Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
not image

Takács Petra

2021. november 27. - 10:47

Az Európai Bizottság nem csupán a vakcinák beszerzésére, hanem a járvány alatt túlórázó egészségügyi dolgozók kompenzációjára is küld támogatást.

Az Európai Bizottság 250 millió eurós támogatást nyújt Magyarországnak az uniós gyógyszerfelügyeleti ügynökség által engedélyezett, 13 millió adag koronavírus elleni vakcina beszerzéséhez, és a járvány idején túlórában dolgozó mintegy hétezer orvos és ápoló pénzügyi kompenzációjához – tájékoztatott pénteken a brüsszeli testület.

A bizottság a finanszírozást a REACT-EU intézkedéscsomag keretében folyósítja, amelynek forrásaiból a járvány miatti lezárások által legsúlyosabban érintett ágazatokat és dolgozókat támogatják.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A testület pénteken arról is döntött, hogy 404 millió euró támogatást nyújt a spanyolországi munkáltatóknak, a munkahelyteremtés és a munkahelyek fenntartása érdekében. Ezzel az összeggel önálló vállalkozókat támogatnak, továbbá forrásokat biztosítanak egészségügyi dolgozók toborzására. Támogatják továbbá a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő rétegek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját és a fiatalok szakképzését.

(MTI)