Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Esőre, ónos esőre számíthatunk a következő napokban

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetektől északnyugatra található ciklon frontjai haladnak kelet felé, környezetükben általában erősen felhős vagy borult az ég, több helyen esett az eső, északon és a magasabban fekvő részeken havazott, de egy átmeneti zónában számottevő mennyiségű ónos eső is előfordult. 

A nyugat felől érkező enyhébb légtömeg hatására már Skandináviában és Európa keleti felén sincsenek olyan kemény fagyok, mint az elmúlt napokban voltak.     Kontinensünk déli, délkeleti tájai felett anticiklon található, emiatt ködös, rétegfelhős és napos tájak váltakoznak. 

A Kárpát-medence felett a magasban nyugatias áramlás lesz a meghatározó, a frontok tőlünk északra vonulnak, lényegi változás időjárásunkban nem valószínű.

Várható időjárás csütörtök éjfélig:

Szerdán és csütörtökön is általában erősen felhős vagy borult, párás idő várható, inkább csütörtökön van esély a felhőzet felszakadozására a Dunántúlon, de ott is csak kevés helyen. 

Szerdán az Alpokalján és az Északi-középhegységben ónos szitálás, másutt szitálás fordulhat elő. Estétől elszórtan lehet időszakos, gyenge eső, szitálás, csütörtök délelőttig az északi és nyugati megyékben átmeneti, gyenge intenzitású ónos eső előfordulhat az ónos szitálás mellett. 

A légmozgás többnyire mérsékelt marad. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 0 és +6 fok között valószínű, de a Dunántúlon néhol akár több fokkal enyhébb lehet az idő.

(MTI)