Elképesztő manőverre készül a BL-döntős Chelsea, Salah is a listán szerepel

Fotó: Twitter/Chelsea FC
not image

Hujber Dávid

2021.május.8 - 08:10

Thomas Tuchel klasszis támadókat szeretne a csapatában látni, és nem kizárt, hogy visszaszerzik az egyik korábbi játékosukat.

Egyelőre úgy tűnik, hogy remek döntés volt Frank Lampard menesztése a Chelsea részéről, mert a londoniak azóta sokkal jobban, eredményesebben játszanak. Jól bizonyítja mindezt, hogy a Real Madrid kiütésével ott vannak a Bajnokok Ligája döntőjében.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Chelsea szeretne egy újabb klasszis támadót, és a listára az a Romelu Lukaku is felkerült, aki igazán soha nem kapta meg a lehetőséget Londonban. Nem lesz könnyű elhozni a belgát, mivel imád Olaszországban játszani, és most lett bajnok az Interrel.

Erling Haaland szintén a nyári célpontok között szerepel, de ez egy lehetetlen küldetésnek tűnik, még akkor is, ha a tulajdonosi háttér adott lenne a transzfer lebonyolításához. A Dortmund sztárja állítólag mindenáron a Real Madridnál akarja folytatni, így nem valószínű, hogy a Chelsea meg tudja szerezni a játékjogát.

Közben a The Sun a Bild riporterére, Christian Falkra hivatkozva arról számolt be, hogy Londonban Salaht is akarják, aki Lukakuhoz hasonlóan szintén játszott a Chelsea színeiben, de ő sem kapott sok lehetőséget.

Mourinho beindult, egy kegyvesztett került fel a listájára

A Liverpool sztárja, aki időközben a világ egyik legjobb csatára lett, 2014 és 2016 között volt a Chelsea játékosa. A britek először a Fiorentinának, majd a Rómának adták kölcsön, akik később megvásárolták a játékjogát. 2017 óta pedig a Liverpool az otthona, de még mindig nem hosszabbított, és állítólag távozás előtt állhat.

Salah 2014 januárjában nagy tervekkel érkezett meg Londonba, ahol mindössze 11 millió fontot fizettek érte a Baselnek. Összesen 19 meccset kapott az angoloktól, mielőtt kölcsön adták volna Olaszországba.

A Róma 13 millió fontért igazolta le, majd egy évvel később a Liverpool 34 milliót fizetett érte. Azóta a közel 200 liverpoolos meccsén 123x talált be. Nagy meglepetés lenne, ha a fentebb említett három sztárcsatár közül bárkit is meg tudna szerezni a Chelsea ezen a nyáron.