Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Egymillió játékos csak CoD-ozik – a PS5-tulajok fele rendelkezik Switch konzollal is

Újabb érdekességek derültek ki, ezúttal a PS-konzolok kapcsán.

Fotó: Unsplash/Shpëtim Ujkani
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb információk láttak napvilágot a Microsoft és az FTC között zajló perből, ezúttal a Sony kapcsán: azt ugyan nem tudni, hogy pontosan hány gamerről van szó, ám nagy eséllyel a PS4-es és a PS5-ös játékosok is benne vannak, de még így is megdöbbentő a frissen nyilvánosságra került adat, mely szerint több mint 6 millió PS-játékos tölti idejének 70 százalékát csak a Call of Duty-val.

A Verge által is szemlézett bírósági dokumentumok szerint bár a Sony ügyvédei egyes adatokat ügyesen kihúztak, az eredetileg kinyomtatott szöveg még így is látható volt: az egyik számadat szerint 2021-ben a Call Of Duty játékosok átlagosan 116 órát töltöttek évente a Call Of Duty-val. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

Ugyanebből a dokumentumból az is kiderül, hogy a Sony szerint az Egyesült Államokban a PlayStation 5-tulajdonosok majdnem fele rendelkezik Nintendo Switch konzollal is, tehát mintegy 8 millióan.

E statisztikát pedig a Sony arra használta fel a bíróságon, hogy megerősítse az FTC véleményét, miszerint a Switch nem az Xbox Series X/S és a PlayStation 5 közvetlen versenytársa, hanem egy teljesen különálló dolog.

Összehasonlításképpen: a Sony becslése szerint az Egyesült Államokban a PlayStation 5-tulajdonosok kevesebb mint 20 százaléka rendelkezik Xbox Series X vagy S konzollal is. A gyengén megszerkesztett dokumentumokból az is kiderült, hogy a Sony szerint a Call Of Duty-játékok tavaly 800 millió dollár bevételt hoztak a PlayStationnek az Egyesült Államokban és 1,5 milliárd dollárt világszerte.