Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Az Egyesült Királyság besegít Ukrajnának az orosz kémek leleplezésében

Fotó: Illusztráció | Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 3. - 23:30

Az orosz ügynökök a nyugati fegyverszállítmányok után kémkednek.

Az Egyesült Királyság is csatlakozik a katonai szállítmányok felkutatásával megbízott orosz ügynökök leleplezésére irányuló vizsgálatokhoz – közölte a kijevi katonai hírszerzés ideiglenes vezetője.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

Mint azt Vadym Skibitsky vezérőrnagy közölte, az Egyesült Államok mellett ezentúl már az Egyesült Királyság is valós idejű, „percről-percre frissített” információkkal tud szolgálni Ukrajnának a kémekkel kapcsolatosan.

Az Ukrajnának küldött fegyverek jelentős része a lengyelországi Rzeszów-Jasionka repülőtérre érkezik, közel az ukrán határhoz. A feltételezések szerint az ügynökök a reptér közelében tevékenyednek – írta meg a Sky News.

Munkájuk során az orosz kémek figyelik a katonai repülőjáratokat, azok rakományát, az információkat pedig továbbítják a felettes szerveknek. Ezek tudatában könnyű célponttá válnak az Ukrajnában landoló katonai szállítmányok.

Az orosz erők az elmúlt hónapokban többször is beszámoltak arról, hogy nyugati fegyverszállítmányokat semmisítettek meg, korábban hangsúlyozták, hogy azokat célpontnak tekintik Ukrajna területén.