Egy lépéssel közelebb a holland védőhöz a Manchester City

not image

Nagy Noel

2020. augusztus 2. - 09:24

A BBC Sport információi szerint elfogadta a Premier League-ből frissen másodosztályba kiesett Bournemouth a Manchester City 40 millió eurós ajánlatát a holland középhátvédjük, Nathan Aké játékjogáért.

A BBC Sport információi szerint elfogadta a Premier League-ből frissen másodosztályba kiesett Bournemouth a Manchester City 40 millió eurós ajánlatát a holland középhátvédjük, Nathan Aké játékjogáért.

Nathan Aké még 2017-ben, klubrekordot jelentő összegért, közel 23 millió euróért csatlakozott a Bournemouth csapatához, és összesen 121 alkalommal lépett pályára a csapat színeiben. A Chelsea korábbi védője remek teljesítményével, jó labdajátékával és a védelemnek adott stabilitásával hívta fel magára mind a liga, mind az európai topligák csapatainak figyelmét.

Pep Guardiola pedig az egyik első számú prioritásaként hirdette ki, hogy meg kell erősíteni a csapat védelmét. Nem véletlenül vélte ezt így a Manchester City menedzsere, ugyanis az év első felében Aymeric Laporte sérülése miatt nagy rotáció volt a középhátvéd poszton, sokáig az alapvető védekező-középpályás szerepet betöltő Fernandinho játszott a védelem tengelyében.

Habár a Bournemouth idén kiesett a Premier League-ből, sajtóértesülések szerint Nathan Aké ennek ellenére is távozott volna a csapattól, ám a kiesés megerősítette, hogy a holland védő biztosan nem marad a csapatnál. Röviddel ezt követően meg is kezdődtek a tárgyalások a Manchester Cityvel, amelyek most úgy tűnik, sikerrel járhatnak a manchesteriek szempontjából.

Aké idén 29 mérkőzésen játszott a Bournemouth 38 Premier League találkozójából, valamint 13 alkalommal Hollandia mezét is magára ölthette. A klubja szempontjából újabb rekordot állíthat be, mint legnagyobb összegű eladás, amely címet eddig Tyrone Mings viselte, akit a tavalyi átigazolási időszak során engedtek át az Aston Villának 20 millió euró ellenében.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/spanyol-jatekossal-erosithet-a-manchester-city/