Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

Bejelentette a Real Madrid játékosa: visszavonul a válogatottól

A belga Eden Hazard (k), valamint a marokkói Asraf Hakimi (b) és Akim Zijes a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Belgium-Marokkó mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 27-én. MTI/EPA/Georgi Licovszki
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Belgium világbajnoksága egészen borzalmasra sikerült, mindössze egyetlen rúgott góllal estek ki a csoportkörből és univerzális vélekedés az, hogy az egykori aranygeneráció kiöregedett, a váltás pedig nem történt meg.

Az aranygeneráció oszlopos tagja és egyben egykoron legnagyobb csillaga, Eden Hazard pedig most drámai bejelentést tett a hivatalos közösségi oldalain: visszavonul a válogatottságtól, nem fogja többet magára ölteni a belga mezt.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Real Madrid játékosa összesen 126 mérkőzésen lépett pályára a belga válogatott színeiben, amelyeket 33 gólt szerzett 14 év leforgása alatt. Hazard oszlopos tagja volt annak a csapatnak, amely 2018-ban bronzérmes lett.

„Lapozni kell ma. Köszönöm a szeretet. Köszönöm a páratlan támogatást. Köszönöm azt a sok örömöt, amit 2008 óta együtt osztottunk. Úgy döntöttem, hogy véget vetek a nemzetközi karrieremnek. A váltás megérett. Hiányozni fogtok”

Eden Hazard néhány éve még a világ egyik legjobb játékosaként volt számon tartva, amikor a Chelsea színeiben futballozott, a londoni kékek egyik motorja volt. A Real Madridhoz történő igazolása azonban több szempontból is katasztrofális volt.

Egyrészt nem sikerült megtalálnia a formáját és olykor egészen borzalmas teljesítményekre volt képes, másrészt pedig folyamatos súlyos sérülések gyötörték, amely miatt egy egész szezont nem is tudott lejátszani egészségesen.

A belga aranygeneráció egyik legfontosabb tagja tehát elköszönt és feltehetően többen fogják őt követni. Sokak szerint az európai futball egyik legnagyobb rejtélye, hogy ez a csapat hogyan nem nyert semmit, de végül nem sikerült magasba emelniük egy trófeát sem.