Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

A lezuhant repülőjének visszaszerzésén dolgozik az amerikai haditengerészet

Fotó: Twenty20
Észak-Amerika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az amerikai haditengerészet kedden közölte, hogy visszaszerezné az F-35C típusú harci repülőgépét, amely korábban zuhant a Dél-kínai-tengerbe. 

A USS Carl Vinson repülőgép-hordozó fedélzetén történt hétfői balesetben hét amerikai katona megsérült, a pilóta katapultált, a repülő pedig a tengerbe zuhant. 

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A flotta szóvivője megerősítette a hírt, majd közölték, hogy minden erőfeszítést megtesznek, hogy ki tudják menteni az F-35C-t, bár nem kommentálták, de félő, hogy a Kínai Népköztársaság birtokába kerülnek a megmaradt darabok – írja a Channel News Asia

Alig több mint két hónapon belül ez volt a második baleset, amelyben a Lockheed Martin által gyártott F-35-ös és egy repülőgép-hordozó érintett.

A brit HMS Queen Elizabeth egyik F-35-öse novemberben a Földközi-tengerbe zuhant, bár a pilóta katapultált, és biztonságban visszatért a hajóra. A brit védelmi minisztérium közölte, hogy a repülőgépet később visszaszerezték.

A hónap elején egy dél-koreai F-35A vadászgép gyakorlás közben kényszerleszállást hajtott végre, míg 2019 áprilisában egy japán F-35-ös lopakodó vadászgép zuhant le a Csendes-óceánba Japán északi részének közelében, a pilóta életét vesztette.