Clouds
21 Budapest
Dollár
359,29 Ft
Euró
390,58 Ft
Font
445,49 Ft
Bitcoin
23,785 $
Fotó: Kacsák a Városligeti tóban napsütéses időben karácsony első napján, 2022. december 25-én. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A keddi nap sem lesz jéghideg, hiába járunk már december végén.

Várható időjárás kedd éjfélig: Estétől a kevésbé felhős tájakon is beborul az ég, és többfelé várható eső, zápor. Ezzel együtt mindenhol javulnak a látási viszonyok.
Reggeltől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, akkor a déli megyékben marad felhős az ég, és ott néhol eső is várható.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

Másutt napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző, északkeleten futó záporok előfordulhatnak. A délnyugati szél kedden északnyugatira fordul, hétfőn a Dél-Dunántúlon, kedden többfelé kísérhetik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6, 11 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Európa keleti és déli felén anticiklonális hatások érvényesülnek, kevés, illetve vékony felhőzet van az égen, számottevő csapadék pedig ebben a térségben sehol sincs.

Felhősebb részek csak a Fekete-tenger térségében vannak egy sekély ciklon miatt, illetve Lengyelország fölé húzódik egy melegfront felhőrendszere. Ezzel szemben kontinensünk északi és nyugati tájain változékonyabb az időjárás: frontok vonulnak, illetve Izland térségében markáns ciklon is örvénylik.

Ennek peremciklonjai a Brit-szigetek és Németország felett találhatók. Ezeken a területeken sok a felhő, és sokfelé fordul elő csapadék is, amelynek formája a legtöbb helyen eső, csak Skandináviában és Skóciában fordul elő havazás. Kedd estig a Kárpát-medencét is eléri egy hidegfront, ami mögött már hidegebb légtömeg érkezik térségünkbe, de a hőmérséklet így is a sokévi átlag felett alakul.

(MTI)