A Barca egyik legnagyobb legendája térhet vissza, játékosként

Fotó: Instagram/Dani Alves
not image

Hujber Dávid

2021. október 16. - 09:16

A hírek szerint a legendás védő felajánlotta a szolgálatait az elnöknek, aki ingyen kaparinthatná meg a világszárt.

A Barcelona kerete még mindig nem elég erős, mondhatni több sebből vérzik, és ezt az eredmények is jól mutatják, Koeman továbbra is a katalánok edzője, de a hírek szerint mindenképpen le fogják váltani a következő hetekben.

A katalánok az átigazolási piacon sem lehetnek túlzottan aktívak, mivel súlyos pénzügyi gondjaik vannak. Főként az ingyen igazolható sztárokra koncentrálhatnak, de nekik sem tudnak hatalmas fizetéseket ígérni.

A Fichajes a cikkében arról, hogy Dani Alves visszatérhet, aki igazi legendává vált a Barcában, és a klub történetének legjobb, legszebb időszakában játszott Messiék mellett jobbhátvédként. A világ egyik legjobbja volt, de már eljárt felette az idő.

Idén májusban töltötte be a 38. életévét, és 2016 óta nem játszott Spanyolországban. Rövid ideig a Juventus, majd a PSG játékosa lett, ahonnan hazatért Brazíliába. A Sao Paulót is elhagyta, és most szabadon igazolható, teljesen ingyen.

A hírek szerint Alves újra a Barcelonának akar játszani, és ennek érdekében személyesen kereste fel a klubot, hogy felajánlja a szolgálatait a szezon második felére. A pénz nem jelentene gondot számára, mivel szeretne visszatérni, és fontos számára a Camp Nou.

A Barca volt elnöke szerint Koeman vesztette el Messit

Egyelőre a klub nem döntött Alves leigazolásáról, de fontolgatják az opciót. Annak ellenére, hogy több csapat is érdeklődött iránta, egy klubnak sem mondott igent, valószínűleg a Barcelona válasza miatt, ami várat magára.

A brazil 2008 nyarán szerződött a Barcához 35,5 millió euróért a Sevillától, majd 2016 nyarán távozott a kontraktusa lejártával, tehát ingyen került Torinóba, a Seria A-ba. Alves már nem fiatal, túl van a csúcson, de még így is érdekes opció lehet a rotálás részeként, ráadásul ingyen szerezhetnék meg, egy alacsonyabb fizetésért cserébe.