A Barca volt elnöke szerint Koeman vesztette el Messit

Fotó: Az FC Barcelona spanyol labdarúgócsapat szurkolói a klubelnök Josep Maria Bartomeu lemondását követelik a barcelonai Camp Nou Stadion elõtt 2020. augusztus 26-án, miután a csapat argentin csillaga, Lionel Messi bejelentette távozási szándékát. (MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 15. - 12:04

Bartomeu, a Barcelona korábbi edzője Lionel Messi távozásáról és Koeman jelenlegi helyzetéről beszélt.

Leo Messi távozása a Barcától az egyik legfájdalmasabb hír volt minden szurkoló számára. 17 szezon után az első csapatban és 20 év után a katalán klubban, véget vetett a sportoló legdicsőségesebb szakaszának. Josep Maria Bartomeu a SPORT-nak adott nyilatkozatában beszélt Koeman sportszakmai projektjéről az argentin távozása után.

„Koeman elvesztette Leo Messit. Én elnökként nem akartam, hogy Messi távozzon, és mindent megtettem, minden tőlem telhetőt, minden erőfeszítést, hogy Leo ne hagyja el a klubot. Úgy gondoltam, hogy jót tesz a Barcának és neki, hogy velünk marad. Idén nyáron hagyták elmenni, és szerintem ez rossz döntés volt. Leo Messi nélkül játszani azt jelenti, hogy sok mindent meg kell változtatni“

– magyarázta a korábbi elnök.

A holland edző alakjáról Bartomeu úgy véli, hogy „nagyon kényes pillanatban érkezett a klubhoz, egy fájdalmas vereség után, és elfogadta a kihívást, hogy ebben a helyzetben átvegye a csapatot. Az első szezonjában nagyon jól teljesített, megnyertük a Copa del Rey-t, a bajnokságot viszont nem, és még mindig nem tudom, miért, de ez nagyon furcsának tűnt számomra a nagyszerű szezon után, amit produkáltak. A Bajnokok Ligája már más tészta volt“ – mondta Bartomeu.

A Blaugrana edzőjének jövője nyár óta a levegőben lóg, de Bartomeu biztosította, hogy „”Koeman készen áll, de türelmesnek kell lennünk, hogy a világ legjobb játékosának jelenléte nélkül is felépíthessen egy csapatot. Úgy gondolom, hogy rengeteg tehetség van a csapatban, különösen a fiatalok“. 

A korábbi elnök azonban azt várja, hogy ebben a szezonban meg kell nyerni a katalánoknak a bajnokságot és a spanyol kupát, ugyanis ahhoz elég jó a csapat.