Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Csirkeólakat melegítenek a gamerek bitcoin-bányász PC-kkel

not image

Kulcsár Péter

2021. január 25. - 00:03

A kriptovaluta-bányász számítógépek azon túl, hogy rengeteg energiát emésztenek fel, annyi hő leadására képesek, hogy fel lehet velük melegíteni egy teljes szobát vagy akár egy tyúkólat is.

A PC-s kriptobányászok egy része az extrém erős konfigurációval rendelkező komputereket nemcsak saját haszonszerzés céljából, hanem például különféle háziállatok ketrecének melegen tartása, illetve üvegházak hőmérsékletének szabályozására egyaránt alkalmazza.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az egyik bitcoin-őrült, Thomas Smith a The Wall Street Journal hírlapnak adott interjúban elmondta, a grafikus kártyák olyannyira felforrósodnak, hogy elegendő hőenergiát biztosítanak a sütéshez és a főzéshez is, így gyakran csak föléjük helyez egy serpenyőt, amiben elkészíti az aznapi vacsoráját.

A kriptobányász számítógépekbe természetesen a legmodernebb GPU-kat szerelik, amelyek azon túl, hogy hihetetlen vizuális teljesítményt nyújtanak bármelyik videójátékban, eszméletlen mennyiségű hőt termelnek.

Egy másik gamer a lap megkeresésére elmondta, a hosszan tartó játékmenetek után előfordul, hogy leveszi a felsőjét és a nadrágját, mivel a szobában kibírhatatlan, trópusi forróságot generál a GPU:

“Sokkal jobb ez, mint egy fűtőtest, mivel egy egyszerű radiátoron nem lehet játszani.”

Még a KFC is felült a manapság népszerű bitcoin-bányászat hype-vonatára, ugyanis összeálltak a többek között PC-s hűtőrendszereket gyártó Coolermaster vállalattal, és egy speciális, fritőz alakú számítógépet hoztak létre KFConsole néven, ami egyrészt forrón tartja az elkészült omlós csirkefalatokat, másrészt evés közben játszani is lehet rajta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.