Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Cseh Katalin szerint Orbán Viktor tusványosi beszéde „teljes diplomáciai csőd”

Budapest, 2022. július 12. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselõje a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakozók demonstrációján a Margit híd pesti hídfõjénél 2022. július 12-én. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. július 27. - 17:01

Úgy véli, hogy a miniszterelnöktől bocsánatkérés lenne a minimum.

Óriási vihart kavart Orbán Viktor tusványosi beszéde, mely nem nélkülözte a félreérthető kijelentéseket sem. Ezúttal a Momentumos Cseh Katalin véleményezte közösségi oldalán a miniszterelnök szavait.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Orbán Viktor rasszista kirohanása Tusnádfürdőn nemcsak morálisan vállalhatatlan, hanem súlyos diplomáciai hiba, ami sérti a magyarok érdekeit.”

„Orbánnak egyetlen beszédben sikerült minden fontos európai partnerünket vérig sértenie, miközben egy megélhetési válság közepén vagyunk, a szomszédunkban háború dúl, és soha nem volt még nagyobb szükségünk Európa segítségére és védelmére.”

„Súlyos tévedésben van az, aki azt gondolja, az európai politikában következmények nélkül lehet fajelméleti fejtegetésekbe bocsátkozni, német gáz know-howról viccelődni, nyugat-európai országokat azzal sértegetni, hogy “nem nemzetek többé,” Dél-Európa gazdasági problémáit pedig annyival elintézni, hogy “nem képesek kultúrát váltani.”

Minden ilyen mondat egy-egy hidat rombol le, és nehezíti a magyar érdekérvényesítést. A magyar diplomáciának most éppen minden erejével azon kellene dolgoznia, hogy megszülessen végre az egyezség az Európai Unióval, és hozzájussunk a több milliárd forintnyi forráshoz, ami enyhítené a megélhetési válságot és a forintválságot. „

De tartok tőle, semmit nem ér Navracsics Tibor és Varga Judit sárm-offenzívája, miközben a legolvasottabb német lap, a Bild, (teljesen jogosan) címlapon háborog Orbán “undorító holokausztviccén.” A minimum az lenne, hogy a miniszterelnök bocsánatot kér a partnereinktől a válogatott sértésekért.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.