Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Leginkább a családi házakban érzik meg a rezsiköltségek emelkedését

TÉMÁK:
#Kutatás #rezsi
Fotó: Unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A GKI és a Nézőpont Intézet némileg különböző szempontból figyeli a rezsiköltségek növekedését.

A GKI Gazdaságkutató igazgatója, Petz Rajmund rávilágított, hogy a lakóingatlanok típusa, továbbá az adott település árai is meghatározók az energiaárak alakulását illetően, illetve abban is, hogy ebből mennyit éreznek meg az emberek.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

“Leginkább a családi házaknál tapasztalható a költségnövekedés: itt a megkérdezettek bő háromnegyede beszámolt erről. A társasházi lakásoknál – legyen az panel vagy téglaépítésű – ötven százaléknál kisebb volt a rezsiemelkedés említési aránya”  – mondta Petz.

“A községeknél a válaszadók 68 százaléka szerint növekedett a rezsi, ez a fővárosban és a megyei jogú városokban 50 százalék körüli.” – nyilatkozta az InfoRádiónak.

Az ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint a családok azonnal reagáltak a rezsiköltségek megemelkedésére. Leginkább energiatakarékossági beruházásokkal és a gáz kiváltásával, valamint spórolásával – számolt be róla az Infostart.

A Nézőpont szintén ezer főt kérdezett meg, sajtóközleményükben közölték, hogy a válaszadók 78%-a nem érzékelte, hogy „nagy mértékben” nőtt volna a rezsijük a tavalyi évhez képest. Kiemelték, hogy még a nyíltan baloldali válaszadók 71%-a is ezen a véleményen volt.