Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Kirúgták a CNN egyik legnézettebb műsorvezetőjét a bátyja szexuális zaklatásos botránya miatt

2019. április 11-én New Yorkban készített kép Chris Cuomóról, a CNN amerikai hírtelevízió mûsorvezetõjérõl. A CNN 2021. november 30-án bejelentette, hogy határozatlan idõre felfüggesztette Chris Cuomót, mert újabb dokumentumok szerint a véltnél jobban belefolyt bátyja, a többszörös szexuális zaklatással vádolt Andrew Cuomo volt New York-i kormányzó ügyeibe. MTI/AP/Invision/Evan Agostini
not image

Nagy Noel

2021. december 5. - 11:03

Helyi idő szerint szombat este közleményben jelentette be a CNN, hogy azonnali hatállyal megválnak Chris Cuomótól.

Chris Cuomo azt követően vesztette el az állását, hogy vizsgálatot indítottak vele szemben, hogy pontosan milyen szerepelt vállalt a bátyja, Andrew Cuomo szexuális zaklatásos botrányának tagadásában.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Cuomo először csak felfüggesztést kapott a CNN-től, azonban egyes értesülések szerint a csatorna vezetőségének egy ügyvédi iroda átadta a vizsgálatok eredményét, amelyből egyértelműen kiderült a műsorvezető szerepe, ezért Jeff Zucker vezérigazgató azonnali hatállyal kirúgta.

Andrew Cuomo korábban New York kormányzója volt, a koronavírus-járvány első hulláma idején pedig egészen hősi státuszba emelkedett, amiért sokak szerint nagyon határozottan kezelte a járványt a különböző szigorításokkal.

Utóbb kiderült azonban, hogy a kormányzó nem adott megfelelő tájékoztatást arról, hányan hunytak el az állami idősotthonokban és pontatlan adatokat adtak meg. Cuomo kormányzót azonban végül a szexuális zaklatással kapcsolatos botránya buktatta meg.

Több nő is előállít ugyanis a kormányzó ellen, akik állítása szerint Cuomo meglehetősen illetlen viselkedést tanúsított, amely számos alkalommal kimerítette a szexuális zaklatás fogalmát. Hosszas huzavona után végül Andrew Cuomo lemondott, testvére csak ekkor került képbe.

Chris Cuomót már előtte is érték kritikák, hogy nem adott megfelelő tájékoztatást bátyja botrányáról. Időközben viszont felmerült, hogy aktív segítséget is nyújthatott abban Andrewnak, hogy milyen kommunikációval reagáljon a botrányokra.

„Nem szeretném, hogy így érjen véget a CNN-nél töltött időm, mivel már elmondtam mindenkinek, miért és hogyan segítettem a bátyámat. Habár csalódott vagyok, nagyon büszke vagyok a műsoromra és csapatára, ugyanis többször is a legnézettebbek voltunk az egyik legkompetitívabb idősávban. Nagy hálával tartozom nekik és hiányozni fognak”

mondta Chris Cuomo.

Letita James, New York főügyésze nyilvánosságra hoztak azokat az információkat, amelyek végül Chris Cuomo bukását okozták. Mint fogalmaztak, a műsorvezető gyakorlatilag önkéntes tanácsadóként tevékenykedett Andrew mellett, és mindenben megpróbálta segíteni.

Különböző üzenetváltásokból kiderült, hogy Chris a sajtókapcsolatait felhasználva próbálta meg bátyját felkészíteni a vádakra való reagálásra. Ez lett sok végül a CNN-nek, így bár a legnézettebb műsorvezetőjük volt, el kellett bocsátaniuk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.