M3-as bevezető: büntetőfékező sofőr miatt ütközött betonfalnak egy autó

Fotó: police.hu
not image

Kornis Vivien

2021. július 23. - 10:21

A büntetőfékező sofőr ellen eljárás indult, jogosítványát bevonták.

A Hungária körút irányába közlekedett két autó az M3-as autópálya bevezető szakaszán július 21-én, szerdán reggel, a korai órákban. Egyikük a belső, másikuk a külső sávból sorolt be egyszerre a középső sávba. A két autó közel került egymáshoz, de ütközés nem történt.

A Peugeot ezután a középső sávból tovább sorolt a belső sávba, ekkor a Dacia sofőrje visszavágott elé, majd hirtelen szándékosan vészfékezte járművét, így akarta megbüntetni a Peugeot vezetőjét a korábbi manőverért – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság police.hu oldalon megjelent közleményében.

Fotó: police.hu

Az ütközés elkerülésének érdekében a Peugeot-t vezető férfi elrántotta a kormányt, de az autó megcsúszott és betonfalnak ütközött. A baleset következtében a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. 

A büntetőfékező Daciat vezető 38 éves K. Krisztán ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, jogosítványát bevonták.