Azzal fenyegetőzött egy Instagram-modell, hogy felrobbantja a repülőt, ha nem kap bort

Fotó: Pexels
not image

Kornis Vivien

2021.április.7 - 19:51

Azzal fenyegette a légiutas-kísérőket az új-zélandi Instagram-modell, hogy ha nem kap egy pohár bort, fel fogja robbantani a repülőgépet.

Vádat emeltek Hannah Lee Pierson ellen az Air New Zealend járatán okozott drámai jelenetek miatt, melyek tavaly novemberben játszódtak le. 

A légiutas-kísérők megkezdték az ételek és italok felszolgálását a Melbournből Aucklandba repülő járatok, amikor Pierson egy pohár bort kért a személyzet egy tagjától. 

A The Sun értesülései szerint a stewardess tájékoztatta az Instagram-modellt, hogy a jegye nem tartalmazza a bort, így fizetnie kell érte. Pierson ezen úgy felkapta a vizet, hogy trágárul üvöltözni kezdett a személyzettel. 

Amikor kiderült számára, hogy a kiabálással nem ér majd célt, felállt az üléséből és megpróbálta maga megszerezni az italt. Az egyik légiutas-kísérőhöz lealacsonyító, emberi méltóságát megsértő szavakat intézett. 

A személyzet végül egy üres üléssorba terelte a nőt, ám Pierson ekkor megragadta az egyik légiutas-kísérőt, és erősen a karjába kapaszkodva olyan fejmozdulatokat tett, mintha le akarná őt fejelni. Végül kénytelenek voltak megbilincselni a modellt, és több biztonsági öv bevetésével az egyik üléshez rögzítették. 

Az üvöltözést azzal folytatta, hogy “ha nem kapok egy *** bort, felrobbantom a repülőgépet”. A viselkedésével 72 másik utas, köztük gyermekek nyugodt repülését zavarta meg. Végül leszállás előtt másfél órával elaludt. 

A bíróságon a bíró kérdésére Pierson elmondta, hogy valóban alkoholproblémákkal küzdött korábban, és bíróságnak vallotta magát. Az ítélethirdetésre június 23-án kerülhet sor, a nő szabadlábon védekezhet.