Azonosítatlan repülő tárgyak tömege jelent meg amerikai hadihajók közelében

Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021.április.8 - 12:10

Egyelőre nem tudják, honnan származhatnak az apró szerkezetek, amelyek 2019 júliusában bukkantak fel az amerikai hadsereg éppen állomásozó hadihajói mellett.

A The Drive hírportál tudósításából kiderült, hogy a dél-kaliforniai partvidéken pásztázó anyahajók és rombolók közelében rejtélyes eredetű drónok tűntek fel, melyek szikrázó fénye elvakította a tengerészeket is.

A haditengerészet egyelőre nem tudta megfejteni, kik állhatnak a drónrajok mögött, így a kétéves rejtély megoldatlan maradt.

Érdekes módon nemcsak a hadsereg, hanem a légierő pilótái, valamint az Egyesült Államok területén hajózó nemzetközi egységek kapitányai is észlelték a különös jelenségeket.

Michael Gilday, a U.S. Navy egyik vezető tisztje a lapnak adott interjújában elmondta, begyűjtötték az összes szükséges információkat és részleteket az incidensekről, és a közeljövőben végrehajtanak egy átfogó elemzést, amivel kideríthetik, valójában honnan eredeztethetőek a drónok.

Az üggyel az azonosítatlan repülő tárgyakat analizáló munkacsoport, az UAPTF szintén foglalkozik, melyet még Donald Trump kabinetje állított fel tavaly év elején annak érdekében, hogy kivizsgálják a kérdéses eseteket.