Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Tagadja az Apple beszállítója, hogy Kína blokkolná a szállítmányokat

Fotó: Unsplash/Aditya Joshi

Szabó Kata

2022. augusztus 7. - 09:49

Az Apple beszállítója tagadja, hogy Kína blokkolta volna a szállítmányokat a Nancy Pelosival való tajvani találkozó után.

A Pegatron, az Apple egyik fő beszállítója cáfolta a Kínából származó export esetleges blokádjáról szóló pletykákat, amelyek azt követően kezdtek el keringeni, hogy a vállalat egyik vezetője Tajvanon találkozott Nancy Pelosi amerikai házelnökkel.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

A Pegatron szerint minden egyes Kínához köthető gyártásuk a szokásos módon folytatódik, a kínai hatóságok pedig nem tiltottak be semmilyen terméket, számolt be róla a Nikkei.

A vállalat alelnöke, Jason Cseng szerdán találkozott Pelosival egy ebéden, amelyet a tajvani elnök, Caj Jing-ven rendezett. A vendégek között volt a TSMC alapítója, Morris Csang és elnöke, Mark Liu is.

Pelosi látogatása továbbra is érzékeny téma Kína számára, amely jelenleg is hadgyakorlatokat folytat Tajvan területének közvetlen közelében. A tegnapi nap folyamán a látogatásra válaszul néhány kínai repülőgép és hajó is behatolt a sziget légterébe és tengeri területére.

Az ázsiai feszültség érhető módon aggasztja az Apple-t és más gyártókat, így a héten maga a cupertinói óriásvállalat is közleményt küldött tajvani beszállítóinak, hogy legyenek tisztában a kínai szabályozással.

Az Apple azt kéri, hogy a Tajvanon gyártott alkatrészeket továbbra is a “Made in Taiwan, China” vagy “Taipei Chinese” feliratokkal kell ellátni, vagyis a vállalat igyekszik jelezni, hogy a sziget a kínai szárazföld része, és nem pedig egy önálló ország.