Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Bolondot csináltak az androidos fejlesztők az Apple-ből

Fotó: Unsplash/Thom Bradley

Szabó Kata

2022. október 4. - 21:43

Az Apple által büszkén bemutatott iPhone 14 legnagyobb újítását immár androidos felhasználók milliói is gond nélkül használhatják.

Ahelyett, hogy eltüntette volna az előlap tetején lévő nagy bevágást, az Apple bevezetett egy dinamikus sziget elnevezésű fejlesztést, amely a kijelző tetején lévő szenzorszigetet különböző üzenetek megjelenítésére használja, mindezt lenyűgöző animációkkal megspékelve.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Az Apple olyannyira büszke volt az újításra, hogy azt csak a két legdrágább készülékében, az iPhone 14 Pro és Pro Max modellekben tette elérhetővé, ám az androidos fejlesztői közösség a bemutató után szinte azonnal elkezdte létrehozni saját verzióit, melyek a dinamikus szigetet utánozták az androidos okostelefonokon.

A dynamicSpot nevű app pedig kifejezetten jól sikerült, hiszen megjelenése után azonnal kiemelkedett a kínálatból, és a legfrissebb adatok alapján az egyik legnépszerűbb androidos alkalmazássá vált.

A dynamicSpot alkalmazás immár több mint egymillió letöltést számlál a Google Play Store-ban, ahol a top 10-be is bekerült, és hasonlóan teljesít az APKMirroron is. Az alkalmazás sikere és letöltéseinek száma azt mutatja, hogy sok Android-felhasználó szeretné látni, hogyan nézne ki a Apple fejlesztése saját telefonján.

Az Android nyílt jellegének köszönhetően a platform továbbra is tökéletes tesztpálya az ehhez hasonló újonnan megjelenő trendek számára, így túl azon, hogy az androidos tábor szinte ingyen megkapta az Apple legnagyobb újítását, a leendő iPhone 14 Pro vásárlók is jó képet kaphatnak arról, hogy mit kínál a funkció.