Dollár
432,02 Ft
Euró
423,49 Ft
Font
482,76 Ft
Bitcoin
20,033 $

Beerősített az AMD, rengeteg processzort értékesítettek 2021-ben

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2022. február 10. - 16:30

Jócskán felülmúlta az amerikai techóriás a pénzügyi szakértők várakozásait.

A Mercury Research kutatócég által készített elemzésből kiderült, az AMD a teljes CPU-piac 25,6 százalékát tette ki 2021 utolsó negyedévében, ami komoly javulásként értékelhető az előző időszakokhoz képest.

Soron kívül Oroszország kizárólag a saját feltételei szerint hajlandó kivonulni Ukrajnából

Mindez azt jelenti, hogy az asztali számítógépekbe szánt processzorok, a szerver CPU-k, a laptopokba épített lapkakészletek és egyéb vezérlők terén még mindig az Intel vezet, mégpedig toronymagasan, 74,4 százalékos piaci részesedéssel.

Az AMD erősödése főként a játékkonzolok iránti megnövekedett keresletnek tudható be, hiszen a vörösek grafikus chipjeivel felszerelt PlayStation 5 és Xbox Series X/S masinák valóságos sikertermékek, 2020. novemberi megjelenésük óta gyakorlatilag a világ minden országában hiánycikként vannak számon tartva.

Ha az asztali CPU-k kínálatát nézzük, az AMD minimálisan ugyan, de 0,8 százalékban veszített az Intellel szemben, és ugyanez a tendencia figyelhető meg a mobilpiaci részesedésnél is, ahol 0,4 százalékot esett vissza, mindezt annak ellenére, hogy összességében jelentős emelkedés volt tapasztalható.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.