Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,52 Ft
Euró
381,50 Ft
Font
445,04 Ft
Bitcoin
43,279 $

A Microsoft elismerte, hogy elvesztették a konzolháborút

Bár a felhasználók egy ideje már tisztában voltak ezzel a ténnyel, a Microsoft eddig nem igazán hangoztatta, hogy lemaradásban vannak a nagy riválisokkal szemben.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Konzol/Videójátékok

Kiss László

Szerkesztő

A Microsoft hivatalosan is elismerte, hogy az Xbox elvesztette a konzolháborút, ugyanis az Activison Blizzard 68.7 milliárd dollárért történő megvásárlásáért folytatott „harc” bírósági tárgyalásai során benyújtott dokumentumban úgy fogalmaznak, hogy a cég konzoleladás tekintetében 2001 óta lemaradásban van a Sony-hoz és a Nintendóhoz képest.

Az elmúlt években az e-sport tevékenységek növekedésével a játékipar rendkívül népszerűvé vált, ami megnövelte a játékkonzolok iránti keresletet. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Bár a Microsoft kifejezetten jó eladási számokat ért el Xbox konzoljával, mindig is elmaradt a PlayStation eladási számai mögött.

Nem segített ezen a PS5 megjelenése sem, amely a PlayStation történetének legjobban fogyó konzoljává vált, miután az első négy hétben 3,4 millió darabot adtak el belőle, ráadásul az amerikai történelem leggyorsabban fogyó konzoljaként is beírta magát a történelembe.

A legutóbbi pénzügyi jelentésében a Sony azt is megerősítette, hogy az elmúlt negyedévben 6,3 millió PlayStation 5-öt értékesítettek, az összes eladás pedig már a 38.4 milliót is meghaladta.