Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

A kézjel, amely életeket menthet

Fotó: Shoeib Abolhassani/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. március 21. - 13:34

Egyetlen kézjellel kérhetnek segítséget a bántalmazottak és bajbajutottak, melynek felismerésével akár életeket menthetünk.

Ne nézz félre! – írja a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal a Facebookon ahhoz a videóhoz, amelyet február 27-én tett közzé egy felhasználó.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A felvétel olyan helyzetek mutat be, amelyen bántalmazott személyek – egy asszony, egy férfi és egy fiatal lány – egy kézjellel kérnek segítséget az arra járóktól. 

A videó több szempontból nagyon jelentős üzenetet hordoz, hiszen kiemeli, hogy a bántalmazás nemcsak heteronormatív, azaz egy férfi és egy nő kapcsolatában történhet meg, és férfiak ugyanúgy válhatnak erőszak áldozatává bármilyen párkapcsolatban. 

A kézjel igazán egyszerű, és sok, különböző helyzetben használható, így akár az utcán és más nyilvános helyeken, de még videochatben vagy ablakon keresztül is. 

Fontos, hogy megjegyezzük a kézjelet, hiszen ezzel életeket menthetünk – a sajátunkat és másokét – megértjük, mit szeretne mondani nekünk szavak nélkül a bajba jutott embertársunk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.