Hiába szeretné a Barca, nem biztos, hogy belefér nekik Haaland

Barcelona, 2021. március 8. Joan Laporta a gyõzelmét ünnepli, miután megválasztották az FC Barcelona labdarúgóklub elnökévé a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. március 7-én. MTI/AP/Joan Monfort
not image

Kornis Vivien

2021. április 5. - 22:20

Bár Laporta elkötelezte magát Haaland leigazolása mellett, a klub pénzügyi helyzete megnehezíti a szerződéskötést.

Folytatja a Barcelona a tárgyalást Erling Haalanddal, de az ESPN forrásai szerint nem lesz egyszerű dolguk megállapodást kötni a Borussia Dortmund csatárával. 

Joan Laporta, a Barca új elnöke csütörtökön találkozott Haaland ügynökével, Mino Raiolával és édesapjával, Alf-Inge Haalanddal, hogy a fiatal labdarúgó szerződéséről tárgyaljanak. Raiola és az idősebb Haaland a Real Madrid képviselőivel is találkozott a nap folyamán. 

Az ESPN forrásai elmondták, hogy bár Laporta elkötelezte magát Haaland leigazolásán, a klub pénzügyi helyzete valószínűleg útjában áll a megállapodásnak. A Barca bruttó adóssága közel 1.2 milliárd euróra nőtt, így kénytelenek lesznek a bérköltségeket csökkenteni. 

Laporta az elnöki beiktató beszédében kijelentette, hogy a Barcelona nagy döntések előtt áll, és számos játékostól meg kell válnia, hogy jelentős labdarúgókat igazolassan le ahhoz, hogy egyáltalán szóba kerülhessen Haaland szerződése. 

Az elnök minden eshetőségre felkészül, és miután a nemzetközi szünetben Koemannal egyeztetett, elkezdték megtervezni a következő szezont. A Barca edzője új csatárt szeretne a klubhoz csábítani, és Haaland neve a lista élén szerepel.

Mindeközben több nagy labdarúgócsapat versenyzik a fiatal norvég kegyeiért, ám a Borussia Dortmund által megszabott árcédula nem kedvez a világjárványban megviselt kluboknak.