Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

79 terroristát öltek meg a nigeri katonák egy fegyveresek elleni akció során

Fotó: A biztonsági szolgálat tagjai járőröznek Burkina Fasó fővárosában, Ouagadougouban 2018. március 5-én. (MTI/EPA/Legnan Koula)
Afrika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hozzátették, miszerint a légi és szárazföldi erők által végrehajtott, „példa nélküli’ művelet helyszíne a nyugat-afrikai Mali volt.

Niger védelmi minisztériuma pénteken közölte, miszerint a csapataik 79 terroristát öltek meg a múlt hét folyamán, amikor fegyveresek elleni akcióra indultak, kiemelve, hogy a saját katonáik közül szerencsére senki sem sérült meg.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Hozzátették, miszerint a légi és szárazföldi erők által végrehajtott, „példa nélküli’ művelet helyszíne a nyugat-afrikai Mali volt, ahol vélhetően a február 10-én végrehajtott támadás elkövetője bujkált – írta a TRT World.

A hadsereg katonáit legutóbb március 10-én érte csapás, amikor egy fegyveres terrorista csoport megtámadta őket Tiloa városában, február 10-én pedig hasonló incidens történt egy másik településen, Intagameyben, amelynek során legalább 17 nigeri katona halt meg.

Korábban beszámoltunk róla, hogy közel két év után engedték szabadon a francia újságírót, Olivier Dubois-t, akit a lázadók még 2021-ben, Maliban ejtettek túszul, 2016-ban pedig Sophie Petronin francia humanitárius segélymunkást rabolták el Gao közelében.

Ezt megelőzően az UNICEF közölte, hogy tízmillió gyermeknek van égető szüksége humanitárius segítségre Burkina Fasóban, Maliban és Nigerben, az egyre súlyosbodó helyzet pedig a terjedő és mind brutálisabbá váló konfliktusok miatt alakult ki.