Clouds
21 Budapest
Dollár
346,95 Ft
Euró
370,38 Ft
Font
431,11 Ft
Bitcoin
27,095 $

Közel két év után engedték szabadon a Száhel-övezetben elrabolt francia újságírót

TÉMÁK:
#emberrablás
Fotó: Unsplash
Afrika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A férfi még 2021-ben Maliban tűnt el, hétfőn pedig repülőgéppel érkezett meg a szomszédos Nigerben található Niamey repülőtérre.

A hírek szerint nemrégiben szabadon engedték a francia újságírót, Olivier Dubois-t, akit fegyveres csoportok tagjai raboltak el közel két évvel ezelőtt a Száhel-övezetben, s mindezt az AFP és a Liberation is megerősítette.

Soron kívül Stresszbetegséggel, alkoholizmussal és alvászavarral küzdhet Kim Dzsongun

A férfi még 2021-ben Maliban tűnt el, hétfőn pedig repülőgéppel érkezett meg a szomszédos Nigerben található Niamey repülőtérre, s bár elsőre fáradtnak tűnt, az arcán hamar feltűnt a mosoly, ahogy tudatosult benne, hogy immár szabad ember.

Olivier Dubois volt az első francia állampolgár, akit a lázadók túszul ejtettek Maliban, mióta 2020 októberében sikeresen kiszabadították Sophie Petronin francia humanitárius segélymunkást, akit 2016 végén raboltak el Gao közelében.

Egy fogolycsere-akció keretében számos lázadót szabadon engedtek 2020-ban, amelynek során Petronin mellett egy magas rangú, Maliról származó politikust és két olasz állampolgárt is kiszabadítottak – derül ki az Al Jazeera beszámolójából.

Duboisról egy videó is megjelent 2022 májusában, amelyben arra kérte a hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent az ő kiszabadítása érdekében, ami végre megvalósulhatott, s ezért az örömteli végkifejletért a Liberation és a Le Point is hálát adott, ahol a férfi dolgozott.