Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,584 $

Több mint 3500 madár pusztult el, rejtély, hogy mi áll a tömeges pusztulás mögött

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a több mint 3500 madár halálát Aberdeenshire partjainál, egyelőre ugyanis nem erősítették meg, hogy madárinfluenzáról lenne szó.

Fotó: Unsplash/Baptiste Buisson
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint az Aberdeenshire-i Tanács eddig 1464 elpusztult madarat gyűjtött be az Inverbervie Beachről, 1051-et a Stonehaven Beachről, 427-et a Johnshaven Beachről, 310-et a Balmedie Beachről, 187-et a St Cyrus Beachről és 120-at a Cruden Bayről.

Ez azt jelenti, hogy több mint 3500 madár madár pusztult el Aberdeenshire partjainál, az azonban továbbra is rejtély, hogy a tömeges halálesetek mögött a madárinfluenza feltételezett kitörése vagy „egyéb tényezők” állnak. Sheila Voas, Skócia vezető állatorvosa ugyanis megosztotta, noha jelentettek manapság madárinfluenzás eseteket, nem minden vizsgálatra küldött tetem eredménye volt pozitív. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

A szakember rámutatott, mindez azt jelenti, hogy „más tényezők is felelősek lehetnek a tömeges elhullásokért”. Az Aberdeenshire-i Tanács tájvédelmi szolgálatának munkatársai a múlt hét eleje óta eddig 3559 elpusztult tengeri madarat gyűjtöttek össze.

A NatureScot eközben bejelentette, jelenleg a további vizsgálati eredményekre várnak, hogy meghatározzák a halál pontos okát, hangsúlyozva, hogy az ország madárinfluenza-ellenes munkacsoportja továbbra is „magas készültségben” van, hiszen nem kizárt, hogy a madárinfluenza áll a tömeges pusztulás mögött.

Sheila Voas azonban megjegyezte:

„A madárinfluenza jelenleg a vadon élő tengeri madárpopulációkat sújtja az Egyesült Királyság keleti partvidékén. Ez szokatlan, mivel a betegség általában a téli hónapokban érinti a madárpopulációkat. Skóciában számos megerősített esetünk volt, de nem minden vizsgálatra küldött tetem hozott pozitív eredményt. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg tapasztalható tömeges pusztulásért más tényezők is felelősek lehetnek. Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet.”