Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Budapestiek figyelem: a 3-as metró felújítása miatt változik a forgalmi rend

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
not image

Takács Petra

2022. május 10. - 16:15

A 3-as metróvonal felújítása miatt változni fog a forgalmi rend, amiről minden budapestinek érdemes tudnia.

A 3-as metróvonal felújításának folytatása és új állomások forgalomba helyezése miatt változik a forgalmi rend – közölte a BKV. Zrt. kedden az MTI-vel. A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közös közleménye szerint a metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan kiépítik a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúrát, s ez forgalomkorlátozásokkal jár.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

A következő napokban útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani több ütemben, a Váci út – Petneházy utca, Váci út – Róbert Károly körút és Üllői út – Szentkirályi utca csomópontokban.

Csütörtök reggel 7 órától június 18-ig pedig mindkét oldalon megszűnik a parkolás a Szentkirályi utcában, az Üllői út és Baross utca közötti szakaszon.

Az Üllői út irányában buszsávot fognak kialakítani, míg a közforgalom számára a Baross utca felé továbbra is megmarad a megszokott egyirányúsítás – ismertették.

Kitértek arra is, hogy hamarosan forgalomba helyezik a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokat. Ezt követően Göncz Árpád városközpont és Kálvin tér között lesz a metrópótlás – olvasható a BKV Zrt. és a BKK közös közleményében.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.