Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,565 $

2761 alkalommal hívta fel a rendőrséget, mert „magányos volt” – letartóztatták

A hatóságok őrizetbe vettek egy nőt, akit azzal vádolnak, hogy közel három év alatt 2761 hamis segélyhívást kezdeményezett.

Fotó: Unsplash/Kev Costello
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Independent jelentése szerint a japán rendőrség csütörtökön tartóztatta le az 51 éves Niroko Hatagamit a Tokiótól keletre fekvő Csiba prefektúrában.

A hatóságok szerint a nő legalább két éven és kilenc hónapon át, 2020 augusztusa és 2023 májusa között közel 3000 hamis bejelentést tett a segélyhívón, ezzel akadályozva a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkáját – mindezt azért, mert „magányos volt”. Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

A helyi sajtó szerint a nő elismerte, hogy azért telefonált ilyen megdöbbentően sokszor, mert „magányosnak érezte magát, és azt akarta, hogy valaki meghallgassa és figyeljen rá”.

A beszámolók szerint a nő a betegségek és krízishelyzetek tárházát használta a kamubejelentések során, többek között gyomorfájdalmakra, kábítószer-túladagolásra, fájó lábakra és egyéb tünetekre panaszkodott a hatóságoknak.

Csakhogy amikor a helyszínre siető szolgálatok megérkeztek, a nő rendre visszautasította az orvosi segítséget, és azt is tagadta, hogy bármilyen hívást leadott volna. Letartóztatására azután került sor, hogy Matsudo tűzoltósága június 20-án panaszt tett a rendőrségen.

6.5-es erősségű földrengés rázta meg Jáva szigetét

6.5-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Jáva szigetének partjait, a rengéseket egészen Jakartáig és Bandungig érezni lehetett.