26 milliárd forint értékű kábítószert foglalt le a mexikói haditengerészet

Flickr/nilswommelsdorf
not image

Borbély Fanni

2021. február 9. - 23:40

A mexikói haditengerészet nemrég egy igen jelentős kábítószer-fogást eszközölt, melynek során összességében 2,5 tonna kábítószert foglaltak le.

A mexikói hatóságok közleménye szerint a haditengerészet tisztjei összességében 2,5 tonna metamfetamint és 100 ezer fentanil tablettát foglaltak le egy hajón.

A tetemes mennyiségű kábítószer lefoglalására Sinaloa államban került sor, mely Joaquín “El Chapo” Guzmán korábbi vezető azonos elnevezésű kartelljének otthona.

A mexikói média szerint a jelentős mennyiségű lefoglalt kábítószerek összértéke meghaladja a 90 millió dollárt is, a művelet során pedig két embert már letartóztattak.

A HLN azt írja, a gyanús vízi járművet a mexikói haditengerészet egy rutinszerű járőrözés során fedezte fel, a csónak ugyanis, melyben megtalálták a kábítószert, semmiféle kivilágítással nem rendelkezett.

A fentanil egyébként még a heroinnál is megközelítőleg ötvenszer erősebb szintetikus opioid, felépítése és szerkezete kissé eltér a herointól, hatása pedig az egyik legerősebb kábítószerek közé sorolható.