Fontos bejelentést tett a Microsoft a Windows 10 kapcsán

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021.június.14 - 18:14

A következő generációs operációs rendszer megjelenése előtt a redmondi techóriás bejelentette, hogy négy év múlva megszűnik a jelenlegi szoftverük támogatása.

A Microsoft hivatalos közleményében bejelentette, hogy a Windows 10 több mint 10 évig tartó működés után, 2025. október 14-én kikerülhet a cég portfóliójából, és a szerepét egy új operációs rendszer veheti át, amit június 24-én fognak bemutatni.

A közleményt nem övezte túl nagy csinnadratta, csupán a Microsoft szoftvereinek támogatásával kapcsolatos weboldalon szúrta ki a Thurott webportál egyik újságírója, hogy a Windows 10 már csak 4 évig lesz supportálva.

A Windows 10 egyébként a redmondiak legnépszerűbb operációs rendszerévé vált, 2015. július 29-i indulása óta 1,3 milliárdnál is több aktív felhasználóval büszkélkedhetett, ám ez idő alatt kissé elavulttá vált a program, ezért megérett a frissítésre.

Hogy pontosan mit is várhatunk utódjától, a sokak által már csak Windows 11-ként emlegetett szoftverről, azt egyelőre nem tudni, tíz napon belül azonban fény derülhet az igazságra. Pesszimisták szerint csupán a Windows 10X érkezését lengették be, ám sokan szinte kész tényként kezelik, hogy egy sokkal nagyobb bejelentésről lesz szó.