Azonnal frissítsük a Windows 10-et, súlyos hibák adódtak a rendszerben

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021. június 12. - 15:38

A Microsoft azt javasolja a felhasználóknak, hogy minél hamarabb töltsék le a legújabb biztonsági csomagot, amivel elkerülhetőek a további bonyodalmak.

A korábbinál sokkal fontosabb, hogy telepítsük a Windows 10 legújabb frissítését, mivel nemcsak a szoftver működése válik általa stabilabbá, hanem a biztonsági réseket is helyrehozták vele – adta hírül a HVG tech rovata.

A csomag összesen hat nulladik napi sérülékenységet foltozott be, így a pakk letöltése kulcsfontosságú lehet, a redmondiak szerint ugyanis a hackerek már rájöttek, hogyan lehet kijátszani a rendszert.

A nulladik napi sérülékenységek közül ötöt fontos, vagyis azonnali javításra szoruló hibaként jegyzett a Microsoft, míg egy technikai probléma ennél is magasabb, kritikus prioritást élvező szignót kapott.

A redmondi techóriás jelentéséből kiderült, hogy a szokásos hibafeltáró munkálatok során több mint ötven problémát regisztráltak, melyek ugyan nem számítanak égetően orvosolandó jelenségnek, mégis kiküszöbölték őket.

A frissítéseknek maguktól kellene települni, azonban ha ez mégsem történt volna meg, manuálisan is rábírhatjuk számítógépünket a csomag letöltésére, ezt a Gépházon belül a Frissítés és biztonság menüpontra kattintva tehetjük meg.