Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Idén közel 5000 ember vesztette életét lövöldözésekben az Egyesült Államokban

Még csak február közepén járunk, ám a fegyveres erőszak halálos áldozatainak száma máris megközelítette az 5000 főt.

...svg content...Fotó: Unsplash/hosein charbaghi
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ABC News a Gun Violence Archive adatai alapján számolt be arról, hogy január 1-től február 15-ig legkevesebb 4994 ember vesztette életét fegyveres erőszak nyomán az Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 108 ember veszti életét az Egyesült Államokban lövöldözésekben.

Az adatokból az is kiderült, hogy a fegyveres cselekmények során további 3351 ember sérült meg; az elhunytak közül pedig 147 tizenéves és 31 gyermek volt. Az előző év adatait összehasonlítva azonban úgy tűnik, javul a helyzet az országban: tavaly a fegyveres erőszakos halálesetek és sérülések száma legalább 8 százalékkal csökkent a 2022-es adatokhoz képest, egyes városokban pedig több mint 20 százalékos csökkenés volt tapasztalható. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

2023-ban 43 065 fegyveres haláleset történt, melyekben több mint 36 ezer ember sérült meg. Az öngyilkosságok kivételével a fegyveres halálesetek száma 2023-ban volt a legalacsonyabb 2020 óta. Az idei évben január 1-től február 15-ig több mint 49 tömeges lövöldözés történt, melyben négy vagy több áldozatot lőttek le vagy öltek meg.

E tömeges lövöldözések több mint 80 halálos áldozatot és több mint 170 sérültet követeltek. Az Illinois állambeli Jolietben január 23-án egyetlen gyanúsított által elkövetett lövöldözéssorozat eddig az év leghalálosabb incidense: a tragédia során 8 ember életét vesztette, 9-et pedig meglőttek. Az adatok alapján az Egyesült Államokban az elmúlt évtizedben több mint kétszeresére nőtt a tömeges lövöldözések száma.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.