Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.

...svg content...Fotó: Joe Biden amerikai elnök az Elnöki Szabadság Érdemrenddel tünteti ki Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház volt demokrata párti elnökét a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2024. május 3-án. Az Elnöki Szabadság Érdemrend az Egyesült Államok kormányzatának legmagasabb polgári kitüntetése. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pénteken született meg az ítélet a 30 éves börtönbüntetésről, ami az egyik lehető legsúlyosabb ítélet. 2022. október 28-án kora reggel hatolt be Nancy Pelosi volt amerikai házelnök otthonába David DePape, aki mindezt politikai indíttatással tette, ami az egész országot megrázta, hogy egyáltalán ilyen lehetséges.

Szélsőjobboldali nézetei voltak a támadónak, aki a tárgyalás során elismerte, Pelosi túszul ejtése volt az eredeti szándéka. A 44 éves férfi végül rátámadt Pelosi férjével, akit kalapáccsal fejbe ütött, mielőtt a rendőrök elfogták volna. Tavaly novemberben az esküdtszék bűnösnek találta egy szövetségi tiszt elrablásának kísérletében és egy szövetségi tiszt közvetlen családtagjának megtámadásában. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Ezek után már csak az volt a kérdés, mekkora büntetést szabnak ki a férfira. A 82 éves Paul Pelosi koponyatöréseket és egyéb sérüléseket szenvedett, amik továbbra is hatással vannak az életére, függetlenül attól, hogy túlélte a támadást. Kiderült, hogy az egyensúlyérzéke sem tért vissza, és maradandó idegsérülést szenvedett a bal kezében.

A CNA azt írja, eredetileg 40 éves börtönbüntetést kértek a férfira, aki egy Egyesült Államokban élő kanadai állampolgár. Ugyan nem terrorcselekmény miatt ítélték el a támadót, tettével a kormányt megfélemlítéssel vagy kényszerítéssel akarta befolyásolni. Ezzel együtt az ügyészek szerint DaPepe még csak megbánást sem tanúsított a tárgyalás során.

További 13 év életfogytiglani börtönbüntetést kaphat a betörés és a támadás, valamint a gyilkossági kísérlet miatt. Ez pedig azt jelentheti, hogy minden valószínűség szerint a férfi már soha nem lesz újra szabadlábon, és a börtönben éli le hátralévő részét, beleértve rá váró nyugdíjas éveit.

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.