Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,937 $

Egy napon tarthatják a 2022-es választást és a gyermekvédelmi népszavazást?

Kocsis Máté pár napja belengette, hogy semmi akadálya sincs annak, hogy a jövő tavaszi parlamenti választásokat egy napon rendezzék meg a gyermekvédelmi népszavazással.

...svg content...MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Fidesz frakcióvezetője pár napja a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, „a népszavazás nagyszerű dolog, minden alkalom fontos, amikor a magyarok véleményt nyilváníthatnak, ebből a megfontolásból – és a költségtakarékossági szempontok miatt is – van létjogosultsága annak a javaslatnak, amely szerint nem lenne akadálya, hogy egy népszavazást egyazon napra tűzzenek ki egy országgyűlési választással”.

Orbán Viktor néhány nappal a népszavazás bejelentését követően júliusban arról beszélt, nem az a kulcskérdés, hogy a népszavazás érvényes lesz-e és kötelező törvényalkotásra sarkallja-e a parlamentet, hiszen a törvényünk már megvan. A Brüsszellel szembeni csatákhoz van szüksége a népakarat kifejezésére – írta az ATV hírportál. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Ha viszont a jövő tavasszal esedékes parlamenti választás napján tartanák meg a referendumot is, az minden bizonnyal érvényes lenne, vagyis kötelezné az újonnan megalakult Országgyűlést is.

A miniszterelnök még júliusban jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást indítanak, Facebook-videójában a kormányfő elmondta, Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, a brüsszeli bürokraták hatalmukkal visszaélve kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, de ebben a kérdésben nem lehet engedni:

„Amikor a hazánkra nevező nyomás ilyen erős, csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot.”

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.