Héttel szűkült az előválasztáson induló politikusok száma

MTI/Mohai Balázs
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 10. - 16:27

Véglegesítették az ellenzéki indulók listáját, héttel kevesebben vágnak neki a politikai megmérettetésnek.

A Népszava megkeresésére az Országos Előválasztási Bizottság közölte, a 106 országos egyéni választókörzetben összesen 258 jelölt indul az előválasztáson.

Korábban összesen 265-en jelezték, hogy indulnak, de öten visszaléptek, ketten pedig nem adták le az egyéni képviselőjelöltté váláshoz szükséges minimum 400 támogató aláírást – írták.

Szabó Gábor, a Jobbik Országos Választmányának elnöke, az OEVB soros elnöke a lapnak kiemelte, a visszalépések után az érintett hét választókörzetben is legalább ketten indulnak majd.

Az a hét elején derült ki, hogy a hét kormányfőjelölt-jelölt közül Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Fekete-Győr András (Momentum) adott le legalább húszezer aláírást, amiket már hitelesített az OEVB.

A Le az Adók 75%-ával Párt színeiben bejelentkező Ecsényi Áron korábban visszalépett, Pálinkás Józsefnek pedig nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírást, az Új Világ Néppárt elnöke Márki-Zay Pétert fogja támogatni – tették hozzá.

A választás első fordulója szeptember 18-án kezdődik és egy hétig tart majd, a második fordulót október 4–10. között tartják meg.