Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

200 diák és szülő verekedett össze egy louisianai középiskolában

Fotó: Unsplash/Towfiqu barbhuiya
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hatalmas verekedés alakult ki egy louisianai középiskolában, ahol 200 diák és szülő esett egymásnak: 10 embert letartóztattak.

A New York Post jelentése szerint egy louisianai középiskolában közel 200 diák és szülő között alakult ki hatalmas verekedés, szinte egyik pillanatról a másikra. Az incidens olyan komoly volt, hogy több kiérkező rendőr is megsérült, végül pedig 10 embert le is tartóztattak.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Az eset március 8-án kora reggel történt, amikor is rendőrök hada érkezett ki az East Baton Rouge Readiness iskolából érkezett segélyhívásra, mely szerint “jelentős zavargás” vette kezdetét, és egy töltött fegyvert is találtak, melyet valaki egyszerűen a földön hagyott.

A tisztviselők közlése szerint egy verekedés tört ki, mely gyorsan eszkalálódott, az iskola udvarára és tornatermébe is átterjedt a feszültség: mire a rendőrség kiérkezett, már közel 200 ember verekedett egymással szerte az intézményben.

A káoszról több felvétel is készült, melyeken látszik, hogy a rendfenntartók igyekeznek visszaszorítani a székeket dobáló és verekedő embereket.

Az egyik sokkoló videón azonban rendőri brutalitás látható: a felvételen egy seriffhelyettes nagy erővel nekicsapja egy diák arcát egy téglafalnak. A hatóságok közlése szerint állítólag a rendőr egy 17 éves diákot próbált letartóztatni, ám módszerei erősen megkérdőjelezhetők, még egy ilyen helyzetben is.