Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,37 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
448,58 Ft
Bitcoin
61,480 $

Közel 1100 mérkőzés kellett a West Ham edzőjének az első nagy trófeájához

A csapat 58 éves trófeaínséget tört meg, David Moyes neve pedig a kitartás szinonimája lett!

...svg content...MTI/EPA/MARTIN DIVISEK
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A West Ham edzője, David Moyes hosszú pályafutása első jelentős trófeáját szerezte meg azzal, hogy angol csapata a labdarúgó Konferencia-liga prágai döntőjében 2-1-re legyőzte az olasz Fiorentinát.

A 60 éves skót szakembernek a szerda esti volt az 1097. meccse edzőként – írta csütörtöki anyagában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS). Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

A West Ham ebben a szezonban a 14. helyen végzett a Premier League-ben, korábban egyetlen nagy európai sorozat győztese sem foglalt el ilyen alacsony pozíciót nemzeti bajnokságában kontinentális diadalának szezonjában.

Az angol együttes veretlen maradt a Konferencia-liga mostani kiírásában, a selejtezőket is beleértve 14 győzelem és egy döntetlen az összmérlege, ennél jobbat az angol csapatok közül csak a Chelsea produkált a 2018-2019-es Európa-liga idényében, amikor is 16 mérkőzésén át őrizte meg veretlenségét.

A West Ham United legutóbb 1965-ben diadalmaskodott nagy kontinentális versenysorozatban: a szigetországi klub akkor a KEK trófeáját hódította el, azóta a fináléig eljutott ugyan, de 1976-ban kikapott a belga Anderlechttől szintén a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

A West Ham olasz balhátvédje, Emerson Palmieri lett az első olyan labdarúgó, aki az európai szövetség (UEFA) égisze alá tartozó összes sorozatban szerepelt végső győztes csapatban: a mostani Konferencia-liga-elsőség előtt megnyerte a Bajnokok Ligáját (2021), az Európa-ligát (2019), az európai szuperkupát (2021), mindhármat a Chelsea-vel, valamint az olasz válogatottal az Európa-bajnokságot (2021) is.

MTI

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.