Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Zelenszkijnek elege van, szerinte az odesszai rakétacsapás egy orosz terrorakció volt

Fotó: Föld alatti óvóhelyre vonulnak emberek egy légiriadó alatt a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában 2022. június 29-én. MTI/EPA
not image

Hujber Dávid

2022. július 2. - 07:16

Volodimir Zelenszkij ezúttal sem válogatott a szavak közül, célozott orosz terrornak nevezte az odesszai rakétatámadást.

Nem sokkal azután, hogy sokan életüket vesztették egy ukrán plázát ért rakétatámadásban, Odesszában is hasonló tragédia történt. Mint arról korábban beszámoltunk, több mint 20 áldozatot regisztráltak a támadásban, köztük gyerekekkel.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Zelenszkij ukrán elnök egyre többször beszél arról, hogy Oroszország terrorakciókat hajt végre Ukrajna ellen, és az odesszai esetet is annak minősíti. A legutóbbi beszédében azt mondta, jelenleg a rakétatámadás utáni romeltakarítás zajlik a helyszínen, ahol három rakéta csapódott be egy közönséges lakóépületbe.

Egyértelművé tette, a 9 emelet magas épületben senki sem rejtegetett fegyvert, katonai felszerelést, de még csak lőszert sem. Zelenszkij szerint az orosz propagandisták az ilyen támadások kapcsán rendre arról beszélnek, hogy fegyverek voltak az objektumokban, amiatt érte azokat támadás.

„Ez egy egyszerű lakóház volt, körülbelül 160 lakott odabent. Átlagos emberek, civilek lakták.” Zelenszkij szerint ez nem volt más, mint egy tudatos orosz terrorakció, nem valami téves vagy véletlen rakétacsapás – írja a Sky News.

„Egy családból négy ember vesztette életét… A meggyilkolt fiú 12 éves volt, akit Dmytrónak hívtak… Jelenleg 21 ember szerepel az elhunytak listáján, és mintegy 40 fő a sebesültek száma. A számok napi szinten változnak, sajnálatos módon egyre csak nő az áldozatok száma.”

Az USA ezzel szinte egy időben jelentette be az új fegyvercsomagját, ami 820 millió dollár értékű. Az elnök hálás Joe Biden kormányának, és nagy hasznát vehetik az új nehézfegyvereknek, amit az orosz erők ellen fognak fordítani.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.