Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Zelenszkij szerint Ukrajna abszolút győzelméhez még több fegyverre van szükség

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólal az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij első külföldi utazása. MTI/EPA/Michael Reynolds
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint rettentően hálás, hogy az USA rakétákkal és tüzérségi eszközökkel látja el az ukrán nemzetet, mégsem biztos abban, mindez elegendő-e.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az amerikai Kongresszusban tartott beszédében köszönetet mondott az Egyesült Államoknak, amiért országát támogatják az orosz invázió ellen vívott harcban, kiemelve, hogy az amerikai segítség létfontosságú Ukrajna védelmét illetően.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Ám ezt követően arra utalt, bár rettentően hálás, hogy az USA rakétákkal és tüzérségi eszközökkel látja el a nemzetét, mégsem biztos abban, mindez elegendő-e ahhoz, hogy győzelmet arassanak a megszállóik felett.

„Az Önök támogatása döntő fontosságú. Van tüzérségünk is, köszönjük. De ez vajon elég? Őszintén szólva, nem igazán”

– mondta.

Majd az ukrán államfő Franklin D. Roosevelt volt amerikai elnököt is idézte, amikor azt mondta, hogy „az amerikai nép a maga igaz erejével nyeri el az abszolút győzelmet, s az ukrán nép ugyanígy fogja ezt elérni” – írta a Sky News.

„Ukrajnában gyertyafénnyel fogjuk ünnepelni a karácsonyt, de nem a hangulat varázsa miatt, hanem mert milliók számára továbbra sincs áram, fűtés vagy víz. De a hitünk fénye akkor sem fog kialudni, miközben az asztal mellett ülve a győzelemért fohászkodunk”

– emelte ki.