Zárt kapus mérkőzéseket szorgalmaz a bajor miniszterelnök

Fotó: Unsplash/Saurav Rastogi
not image

Kornis Vivien

2021. november 30. - 21:20

Markus Söder bajor miniszterelnök szerint nem összeegyeztethető a már hatályban lévő korlátozásokkal az, hogy a futballmérkőzéseket teltházas stadionokban játszák.

Markus Söder bajor miniszterelnök a járványhelyzet miatt azt szorgalmazza, hogy a tartományban megrendezett futballmérkőzéseket zárt kapuk mögött tartsák meg az év végéig – számolt be a Napi.hu

Angela Merkel ügyvezető kancellár és utódja, Olaf Scholz kedden folytatott telefonos megbeszélést a tartományi elöljárókkal a koronavírus-járvány kezeléséről. Németország különböző tartományai jelenleg különböző módokon kezelik a helyzetet. 

Söder úgy látja, hogy a “teltházas stadionok nem összeegyeztethetők” azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások értelmében “a karácsonyi vásárok zárva vannak”.

A bajor miniszterelnök úgy véli, hogy az intézkedést az egész országra szükséges lenne kiterjeszteni, de ha ez nem sikerül, a tartományban akkor is bevezetné a korlátozást. Szászországban például már életben vannak bizonyos korlátozások, de Kölnben ötvenezer ember vehetett részt a hétvégi rangadón.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Ha Bajorországban valóban életbe lép a korlátozás, az rosszul érintheti a német élvonalbeli Bayern Münchent, amely múlt szombaton már így is csak 25 százalékos kapacitással tölthette meg stadionját.