Zámolyon buszmegállót neveznek el a Giro szakaszgyőzteséről

Balatonfüred, 2022. május 8. A gyõztes brit Mark Cavendish, a Quick-Step Alpha Vinyl csapat tagja (k) célba ér a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres harmadik szakaszán Balatonfüreden 2022. május 8-án. Ez az elsõ alkalom, hogy Magyarországot érinti a háromhetes körverseny, amelynek elsõ három szakaszát rendezik hazánkban május 6-8. között. MTI/Vasvári Tamás

Bense Róbert

2022. május 12. - 20:02

A viccből valóság lesz, akár még emléktáblát is kaphat a helyszín.

Kétségtelenül hatalmas siker volt a három napon keresztül Magyarországon vendégeskedő Giro d’Italia, számtalan rajongó követte a helyszíneken az etapokat, melyek alatt néhány mókás jelenetnek is szemtanúi lehettek.

Ilyen volt az is, amikor a balatonfüredi szakaszgyőztes, a nagy visszatérő Mark Cavendish alatt megmakacsolta magát az „öszvér”, és bringát kellett cserélnie, természetesen hol máshol, mint egy zámolyi buszmegállóban.

Az Eurosport kommentátorai az élő közvetítésben persze egyből poénra vették az esetet, és úgy látszik, hogy a Fejér megyei településen is hasonlóan reagáltak, hiszen azóta szóba került, hogy a brit sztárkerékpárosról nevezik el a híressé vált buszmegállót.

Ha mindez nem lenne elég, a hírek szerint állítólag még egy emléktáblát is kitesznek majd, elvégre nem minden nap történik ilyen a környéken.

Itt nézhetitek meg a buszmegállós biciklicserét: