Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Mióta itt jártál:

Emberi hiba: 150 méterre állt meg egymással szemben két vonat Tápiógyörgyén

TÉMÁK:
#máv #Pest megye
Fotó: Facebook/MÁV
Baleset
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy Intercity és egy személyvonat volt mindössze 150 méterre álltak meg egymástól hétfő késő este Tápiógyörgyén.

Kiderült, hogy a Budapest felé haladó személyvonat vezetője úgy hajtott rá egy szakaszra, hogy nem vette figyelembe a tilos jelzést. Mivel azon a részen egy hibás berendezés miatt csak lassan haladhattak a vonatok, elkerülhetővé vált a tragédia.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A lassabb haladás miatt a mozdonyvezetők még időben észlelték egymást, hogy egymással szemben haladnak, így időben lefékezhették a vonatot. Az RTL úgy tudja, az Intercity 15 km/órával, a személyvonat pedig 40 km/órával haladt egymással szemben.

A személyvonat vezetője elismerte, hogy hibázott, amiről a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke, Barsi Balázs számolt be az RTL híradójának. Barsi megjegyezte, ugyan a mozdonyvezető valóban figyelmetlen volt, azt követően az ő figyelmessége akadályozta meg azt, hogy a két vonat egymásnak ütközzön.

Barsi úgy tudja, a hibázó masiniszta mindössze egy hónapja vezet vonatot. A MÁV közölte, mivel a vonatok időben megálltak, az utasok biztonságban voltak, és veszélyhelyzet sem alakult ki, míg az esetet a hatóságok segítségével vizsgálják.